Skip to main content
  • NovaRock 2024

    NovaRock 2024

    NOVAROCK 13 - 17. June 2024 Nickelsdorf, Austria

     Nova Rock 2024 je hudební festival, který se bude konat...

    přečíst

  • Program MGCDF 2023

    Program MGCDF 2023

    Program MetalGate Czech Death Fest: 2023 uveřejněn!

    přečíst

  • NTEY DF 2023

    NTEY DF 2023

    !!! 30 let Fleshless a 10 výročí NTEY DF!!!

    přečíst

dub10

MetalGate Czech Death Fest 2016: soupiska kapel kompletní!

MetalGate MetalGate Czech Death Fest MetalGate Czech Death Fest 2016 Tiskové zprávy

cdf-2016




   Domácí metalová veselice MetalGate Czech Death Fest zná již účinkující pro svůj osmý ročník. Vzhledem k tomu, že i letos je náš festival opět třídenní, v čele dramaturgie stojí znovu trojice headlinerů. K nim se přidá řada zahraničních hostů, jelikož, jak jsme avizovali, cílem letošní dramaturgie je představit vám zajímavé a neotřelé kapely z globální metalové scény, čímž se k nám sjedou interpreti de facto ze všech světových stran. Takže na koho se můžete těšit?

   Ze západu přijede především první festivalový headliner a to britští otcové zakladatelé grindcoru NAPALM DEATH! Ze stejné destinace k nám zavítá též britská avantgardní black metalová formace LYCHGATE. Dále se můžete těšit na francouzské vyslance lovecraftovského kosmického chaosu THE GREAT OLD ONES, kteří se v ČR představí premiérově. Německá metalová scéna pak bude zastoupena death metalovými egyptology MAAT a taktéž extrémními metalisty CTULU, kteří rovněž čerpají inspiraci z díla H. P. Lovecrafta.

   Další na řadě je sever, jelikož odtud, konkrétně z Norska, pochází druhý festivalový headliner a to avantgardní black metalová ikona DODHEIMSGARD! Tuto pak doplní švédská melodic death/thrash kapela CIRCLE OF CHAOS.

   Velký kontingent k nám míří z jihu a v jeho čele je třetí headliner, konkrétně španělská death metalová mašinérie AVULSED, kterou doplní další dvě španělské kapely, jmenovitě metal/groove/HC uskupení VENDETTA FUCKING METAL a noisegrindová smečka MUTILATED JUDGE. Dále tu máme mexické goregrindové šílence URTIKARIA ANAL, etruskou black-death metalovou hordu VOLTUMNA z Itálie a řecké death metalisty MASS INFECTION.

   Východ bude zastoupen sice jen jednou kapelou, ale o to zajímavější, jelikož až z dalekého Izraele k nám zavítá mezopotámské black-death metalové komando ARALLU.

   Chybět nemůže ani středoevropská metalová scéna, která je zastoupena maďarskou death metalovou smečkou ANGERSEED, polskými ANTHEM (rovněž death metal), dvojicí slovenských kapel BRAINSCAN (alternative core/crossover) a EMPYRION (black-death metal), a samozřejmě zástupci domácího metalového undergroundu:

   Kromě spolupořádající death metalové stálice TORTHARRY jsou na soupisce domácích kapel též death-grindoví veteráni FLESHLESS, metal-souloví SIX DEGREES OF SEPARATION, metal-HC smečka PROXIMITY, trash-death metalová marškumpanie ANTIGOD, symphonic metaloví RETURN TO INNOCENCE, lovecraftovský post-rockový projekt POSTCARDS FROM ARKHAM, technical space core uskupení LIQUID SPACE 9, grind and rollová úchylárna FELISHA, vítěz šestého ročníku soutěže kapel MetalGate Massacre DRUNK WITH PAIN (metal) a česko ruská symphonic pagan/black metalová horda WELICORUSS. Dále tu máme KOLOSS (thrash-death), SECTESY (death metal), CRANIAL CARNAGE (death metal) a GANKA (heavy core).

   Čili jako obvykle, na pořadu dne bude žánrově pestrá dramaturgie. Budeme se tedy na vás těšit 16. až 18. června 2016 na obvyklém místě malebného autokempu Brodský v Červeném Kostelci!

 

Pro další informace sledujte oficiální web MGCDF a taktéž festivalový Facebook.

Těší se na vás!

www.mgcdf.cz
www.tortharry.com
www.metalgate.cz

Napsat komentář

Komentujete jako host.

 
Postaveno na Joomla! & YOOtheme.
Copyright © 2011 - 2023 CreedNet.cz - všechna práva vyhrazena.